Είναι νέας γενιάς ανελκυστήρες με υψηλούς αυτοματισμούς και υψηλά στάνταρ ποιότητας. Οι μηχανικοί ανελκυστήρες αποτελούν τον παλαιότερο από πλευράς δομής και ταυτόχρονα τον πιο εξελιγμένο, σήμερα, τεχνολογικά τύπο ανελκυστήρα. Η βασική αρχή λειτουργίας τους είναι μια τροχαλία όπου από τη μία πλευρά βρίσκεται ο θάλαμος και από την άλλη το αντίβαρο. 

Ο μηχανικός ανελκυστήρας αποτελείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, ένα μειωτήρα στροφών και μία τροχαλία προσαρμοσμένα κατάλληλα μεταξύ τους πάνω σε μία βάση. Από την τροχαλία διέρχεται ένα σύστημα συρματόσχοινων, στη μία άκρη του οποίου βρίσκεται ο θάλαμος και στο άλλο τα αντίβαρα.

Σ' αυτή την κατηγορία ανελκυστήρων έχουν γίνει τεράστια τεχνολογικά άλματα τα τελευταία χρόνια και θεωρούνται η πλέον σύγχρονη τεχνολογία ανύψωσης ανθρώπων - αγαθών που συνδυάζει απόλυτη αξιοπιστία σε όλες τις συνθήκες. Το μηχανοστάσιο τους τοποθετείται συνήθως στην ανωδομή του κτιρίου. Τα μηχανικά συστήματα ανελκυστήρων συνιστώνται σε ψηλά κτίρια που οι απαιτήσεις για μεγάλες ταχύτητες και έντονη επιβατική κίνηση είναι δεδομένες.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΠΟΧΗ

EΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

  • Κουμανιώτη 63-67 Πάτρα
  • 2610 341942
  • info[at]kougiaslift.gr
  • www.kougiaslift.gr

NEWSLETTER